Introductie

maandag | 14.45 – 16:00 uur
woensdag | 14.45 – 16:00 uur
Beatrix Smit

De doelgroep

Deze is bedoeld voor kinderen van 7 t/m 12 jaar die graag tekenen en schilderen, maar een speciale aanleg of bijzonder talent is niet nodig. Wij zijn erop gericht, om de beeldende ontwikkeling van de kinderen te stimuleren, zodat zij een groter uitdrukkingsvermogen in creatieve zin krijgen. Daar,waar het mogelijk is, schenken we aandacht aan werken van beroemde kunstenaars, zodat ze op een eenvoudige wijze kennis maken met de kunstgeschiedenis. Uiteraard pikken we de, voor kinderen aansprekende kunstenaars, eruit.

Opdrachten

Deze worden aangeboden d.m.v. een verhaal, een gesprek, gedicht of een techniek. De kinderen krijgen opdrachten die vragen om “opnieuw-kijken-naar-de-dingen” en leren. Daardoor een andere manier van waarnemen. Hierdoor krijgen ze meer inzicht en wordt de creativiteit gestimuleerd.

Materiaalgebruik

Er wordt gewerkt met plakkatverf (gouache), waskrijt, oost-indische inkt, ecoline, houtskool, collage, verschillende papier ondergronden, en afvalmateriaal. Daarnaast bieden we andere technieken aan, die ze gebruikelijk niet op school krijgen zoals drukken (met een pers),mixed media, marmeren etc.

De resultaten

De kinderen wordt gevraagd de kunstwerken in de tekenboet te laten gedurende het seizoen, zodat de begeleiders een selectie van ieder kind kunnen maken en presenteren tijdens de jaarlijkse expositie.

Aanmelding kan via onderstaande telefoonnummers.
En uiteraard is plezier hebben, het belangrijkst.
Tot in de tekenboet,
Beatrix Smit: 06 30623573 of 0226 393515