dinsdag | 18:30 – 20:00 uur
Mirjam Bontje

Introductie

De doelgroep

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en hou je van tekenen en schilderen, dan is deze werkgroep echt iets voor jou.
Ontdek je eigen creativiteit en ga ermee aan de slag. Het werkt heel erg stimuleren , om dit met een groep te doen. We zijn er voor iedereen, of je nu een grote , of een kleine kunstenaar bent, ontwikkel je talent.

Wat komt er aan bod

In 20 workshops komen veel verschillende materialen en technieken aan bod. We tekenen met potlood,Oost-Indische inkt , pastelkrijt en houtskool op verschillende ondergronden. Met gouche , acrylverf en ecoline kunnen we schilderen . We gebruiken hierbij kwasten, rollers, paletmessen en stempelmateriaal. We hebben ook een drukpers waar we de mooiste werkstukken mee maken. Natuurlijk gebruiken we ook mixed media en nog veel meer.

In de groep wordt na verloop van tijd gevraagd, wat de wensen zijn in het aanbod van de workshops. Op die manier stemmen we alles zo goed mogelijk op elkaar af.

Enthousiaste terugblik tentoonstelling tieners

Wij zijn er trots op, om hier een aantal van onze teken -en schilderwerken te laten zien. In de vitrine hiernaast hebben we met Esscher als inspiratiebron,een ontwerp gemaakt. Er is goed gelet op vorm en restvorm. Van dit ontwerp is een linoleumsnede gemaakt. Deze werd ingerold met blockprint verf. Uit onze handpers kwamen de mooiste prints gerold. We maakten van karton een 3-dimensionale vorm. Hier zijn de prints op bevestigd.
In een andere vitrine laten we drieluiken zien. Deze zijn met acrylverf op hout geschilderd. Het was nog een hele uitdaging, om van alle kanten een geheel te maken.

Foto’s van de groep